Om oss
Min första pianokurs

Som barn älskade jag att spela piano. Min mormor gjorde det enkelt för mig. Hon hade ett material som Pianolek delvis är inspirerat av. Min första ”pianobok” bestod av päron, bananer och apelsiner. Mormors undervisningsmaterial försvann dock, och jag glömde helt och hållet bort den här typen av metod ända till den dag då jag själv började undervisa i piano.

Jag har en dansk cand. mag., d.v.s. en masterutbildning, i musik och är utbildad musikpedagog för nybörjare. Jag har startat förlaget Edition Doremi, där jag utvecklar och ger ut Pianolek. I dag finns Pianolek också i en dansk (Klaverleg) och en tysk (Klavierspiel & Spaß) version.

nodelinie

Det första utkastet till Pianolek

En dag åt jag lunch hos några vänner som hade en liten flicka. Föräldrarna kände sig osäkra på om de skulle betala för pianoundervisning eller om flickan skulle få gå på gymnastik. De hade inte råd med båda delarna, och ville inte heller lägga pengar på pianoundervisning om det visade sig att hon inte var riktigt mogen för det än.

Samma kväll började jag skissa på Pianolek. Jag ville gärna hjälpa mina vänner ur det dilemma de hamnat i när det gällde valet av gymnastik eller pianospelning, och samtidigt ville jag ge deras dotter möjlighet att leka och skapa musik vid pianot. Efter ett par månader kom de med feedback, och den var positiv: Det här bör du ge ut, sa de.

Det gick några år, men jag släppte inte tanken på en pianobok. När illustratören Sandra Schoeller Olsen till min stora glädje gärna ville vara med i projektet, fanns det bara en väg att gå, och det var framåt.

Hjälp ditt barn att komma igång med att spela piano

Som barn älskade jag att spela piano. Pianot var som en lekplats och som en vän. Musiken var som ett särskilt rum jag kunde gå in i. Det skulle vara underbart att kunna ge både mina egna och andras barn möjligheten att uppleva något liknande.

test-3

Pianoleks illustratör:
Sandra Schoeller Olsen

Sandra Schoeller Olsen, född 1972, är en multikreativ person. Hon ägnar sig åt allt från målning och formgivning till textil och trädgårdsdesign. Hon har grundat Sandra Schoeller Design.

Hon är mamma till Sophie och Anna-Belle och har en naturlig känsla för lek och fantasi. Under en övergångsperiod har hon också arbetat med pedagogik och undervisning i förskolan.