Nu taendas tusen juleljus_Pianolek

Vad du lär dig i julboken

Jul och musik hör ihop! Både barn och vuxna älskar att spela julens sånger. Julen är faktiskt den tid på året då vi sjunger allra mest. Det är både mysigt och roligt. Pianoleks julbok är en bok som du kan spara och ta fram varje jul och vinter i många år framöver.

Julboken är anpassad efter pianolekseriens bok 1 och 2

Julboken bygger på samma principer som bok 1 och 2. Den består av en mängd klassiker, och de passar såväl dig som håller på med bok 1 som dig som är igång med bok 2.

Julboken innehåller både sånger som är skrivna på en enda notrad och sånger som är skrivna på två notrader.

Tomternas julnatt_Pianolek
Inlaeringstrappa_2020

Kända julsånger

Det finns något för alla smaker på båda nivåerna, t.ex. Stilla natt, Nu är det jul igen, Tre pepparkaksgubbar, När juldagsmorgon glimmar, Lusse lelle, Rudolf med röda mulen, Härlig är jorden och We Wish You A Merry Christmas.

Musikaliska uppgifter som bygger broar mellan figurer och noter

Julboken har, precis som bok 2, ett kapitel med uppgifter som bygger broar mellan figurer och traditionella noter. Fortfarande under mottot ”Kul och lekande lätt! Det kan till exempel handla om att se vilka figurer som hör ihop med vilka noter, att prova på olika rytmer eller att spela efter traditionella noter.

Musikalisk uppgift_Pianolek

Så får du en bra start!

Om du är alldeles ny vid pianot kan det vara en bra idé att spela de första sångerna i bok 1 innan du ger dig i kast med julboken. Julsångerna är bara lite svårare att spela än de första sångerna i bok 1. Julboken kan användas från femårsålderen, hemma och i musikskolan.